Hark Orchideen - Tradition & Moderne

TRADITIE EN MODERN

PASSIE VOOR PLANTEN SINDS MEER DAN 115 JAAR

Het bedrijf HARK kan intussen terugkijken op een meer dan 115 jarige bedrijfsgeschiedenis. Sinds 1904 wordt op dezelfde locatie in Lippstadt al gewerkt met planten. Tot aan het einde van de ’40 van de 20ste eeuw, produceerden wij groente en snijbloemen voor de lokale markt.

In 1949 legde Fritz Hark, de zoon van de oprichter, de eerste steen voor het huidige bedrijf. Zijn goede gevoel voor planten, innovatiekracht en doorzettingsvermogen waren de eigenschappen die hem kenmerkten. Met de aanschaf van zijn eerste orchidee ontwikkelde zich een passie voor deze fascinerende planten die ons tot aan vandaag kenmerkt.

BEDRIJFSONTWIKKELING EN INNOVATIE

In 1986 namen Fritz Hark junior en zijn vrouw Ingrid het bedrijf over. De tuinderij met een klein laboratorium ontwikkelde zich steeds meer to een speciaal laboratorium voor de vermeerdering van orchideeën. Gepaard gaande met de enorme vraag op de markt, hebben wij sinds 1999 meer dan 17.500 m² laboratoriumoppervlak en klimaatcellen nieuw gebouwd.

In 5 hypermoderne laboratoria worden aan 332 clean benches met meer dan 500 medewerkers uitsluitend orchideeën geproduceerd. Ondertussen heeft met Anja Hark-Borrmann en haar man Oliver Borrmann, de volgende generatie de verantwoording voor het bedrijf overgenomen.

In 2012 zijn wij begonnen met de bouw van een nieuw laboratorium in Kalamazoo in Michigan (USA). Sinds augustus 2013 produceren wij daar op 3200 m² productieoppervlak, met meer dan 70 medewerkers, orchideeën voor de Amerikaanse markt.

BEDRIJFSLEIDING

Na een generatiewissel in de bedrijfsleiding, leiden nu Anja Hark-Borrmann en haar man Oliver Borrmann het bedrijf. Sinds 1986 tot aan de overdracht aan de volgende generatie, hebben Ingrid en Fritz Hark de ontwikkeling van hun familiebedrijf beslissend gekenmerkt. Door een zakelijk vooruitziende blik, de nodige innovatiekracht en de moed voor richtinggevende investeringen, ontwikkelde Hark Orchideen zich tot een van de leidende laboratoria in de orchideeënvermeerdering wereldwijd. Deze ondernemingsgeest wordt ook in de volgende generatie verder gedragen. Met de nieuwe bedrijfsleiding ontwikkelt het bedrijf zich nu weg van de pure massaproductie tot een klantspecifieke opdrachtproductie.

OPDRACHTPRODUCTIE MET PASSIE

Het zwaartepunt van ons huidige werk is de doelgerichte opdrachtproductie van orchideeën. Als partner van kwekers, veredelaars en jonge plantenbedrijven plannen en produceren wij volgens uw richtlijnen. Betrouwbaarheid, een hoge productie- en planningzekerheid, vertrouwen en transparantie zijn voor ons de basis van een succesvolle samenwerking.

WIJ ZIEN ONSZELF TEGENWOORDIG MEER DAN OOIT ALS PARTNER VAN ONZE KLANTEN.

Hark Orchideen - Verwaltung
Scroll naar boven