Hark OIrchideen - Kita am Wasserturm

COMBINATIE VAN BEROEP EN GEZIN

Wij zijn zelf als familiebedrijf werkzaam en weten daarom heel goed, welke uitdagingen er kunnen optreden bij het onderwerp “combineerbaarheid van beroep en gezin”. Het grootste deel van onze medewerksters en medewerkers zijn vrouwen, minder dan 2% zijn mannen.

Bij de dubbele belasting door werk en gezin zijn vrouwen duidelijk sterker betrokken. Ons belang als bedrijf is het om onze medewerksters ook tijdens de gezinsfase in het bedrijf te houden. De verzorging van kinderen tijdens de werktijd is echter vooral voor jonge gezinnen een constante uitdaging. Voor een betere combineerbaarheid van gezin en beroep hebben wij als investeerder in het Lippstädter bedrijfsgebied „Am Wasserturm“ een kinderdagverblijf op ons bedrijfsterrein gebouwd, dat is geopend in augustus 2013. De exploitant van de „Kita am Wasserturm“ is de PariAktiv – een vereniging zonder winstoogmerk voor paritaire sociale diensten in het district Soest. De medewerksters van ons bedrijf krijgen met prioriteit een plaats in de Kita.

BEDRIJFSGEZONDHEIDSBEVORDERING

Gezonde medewerkers zijn belangrijk voor elk bedrijf. Alleen wie gezond is en blijft, kan ook actief zijn steentje bijdragen in een bedrijf. Een eenzijdige lichamelijke belasting zonder een passende voorzorg kan leiden tot problemen met de gezondheid. Daarom ligt de gezondheidsvoorzorg voor onze medewerkers ons heel na aan het hart. Behalve een actieve invulling van de pauze hebben wij concrete fitnessaanbiedingen.

Hark aktiv 

Onder het LOGO van “Hark aktiv” verbergt zich een grote keuze aan sportieve activiteiten. In samenwerking met onze partner „REVITALIS GmbH“ ontwikkelen wij concepten en aanbiedingen voor onze medewerkers, zodat deze actief blijven. Een bedrijfseigen fitnessstudio accentueert ons engagement met de bedrijfsinterne gezondheidsvoorzorg.

Bovendien is het mogelijk een door Hark gestimuleerd Job-Rad (fiets) te gebruiken. Dat bevordert niet alleen de gezondheid, maar ook het milieu!

REGELMATIGE BIJSCHOLING VOOR ONZE MEDEWERKERS

Wij zijn markleider op het gebied van de opdrachtvermeerdering van orchideeën en willen dat ook blijven. Wij willen ook in de toekomst op de modernste stand van de in-vitro vermeerdering van planten blijven en meristemen van de beste kwaliteit produceren. En omdat een bedrijf altijd alleen zo goed is, als haar medewerkers, bieden wij in de meest verschillende sectoren regelmatig bijscholingen aan.

Het palet reikt van fitness trainingen via training voor hulpmiddelen bij het staan, diverse opleidingen door de IHK, opleiding plantenbescherming tot en met bestuurdersopleidingen en trainingen verkeersveiligheid door onze vrachtwagenchauffeurs.

Scroll naar boven