Hark Orchideen - Qualitätsmanagement

ONZE KWALITEITSSTANDAARDS IN DE OPDRACHTVERMEERDERING

Orchideeën zijn onze passie. Bij de orchideeënvermeerdering heeft het voor ons de hoogste prioriteit om altijd de beste kwaliteit voor onze klanten te verkrijgen. Daarom hebben wij in de afgelopen decennia methoden ontwikkeld voor een succesvolle meristeemvermeerdering. Ook voedingsbodems voor de productie van dit veeleisende weefselkweek worden in de loop van de tijd constant verder ontwikkeld en geoptimaliseerd.

KWALITEITSVOORBEELDEN VAN DE VERSCHILLENDE ORCHIDEEËNGESLACHTEN

Oncidium

Geslacht van de orchideeënfamilie met 336 soorten.

Paphiopedilum

Geslacht met ongeveer 100 soorten. Ook bekend als venusschoentje.

Phalaenopsis

Populaire sierplant – ook bekend als vlinderorchidee.

Zygopetalum

Geslacht met 14 erkende plantensoorten.

Colmanara

Hybride met meerdere genen uit de geslachten Miltonia, Odontoglossum en Oncidium.

Miltonia

Geslacht met 10 bekende soorten.

Behalve de Phalaenopsis meristemen bevinden zich ook talrijke andere orchideeënsoorten in ons laboratorium, zoals hybriden met meerdere genen, Miltonia, Oncidium, Zygopetalum, Paphiopedilum. Ook de productie van zaailingen behoort tot ons aanbod. Veel succesvolle veredelaars laten hun zaaigoed in onze laboratoria uitvoeren.

VOLGROEIDE VERMEERDERINGSMETHODIEK GARANDEERT EEN SUCCESVOLLE GROEI

Door beproefde vermeerderingsmethoden (shot by shot) en de zelf ontwikkelde voedingsbodems zijn onze Phalaenopsis meristemen van een excellente kwaliteit. Onze jonge planten kenmerken zich vooral door een hele goede wortelvorming, een krachtige habitus en een uniforme grootte. Gezonde en snel aangroeiende klonen zijn de beste basis voor een succesvolle cultuur in de kas. Door permanent onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe voedingsbodems en vermeerderingsprocessen, kunnen wij vandaag speciaal bij de bewerking van moeilijke kruisingen terugkijken op een rijke ervaring.

EEN TEST OP PLANTENPATHOGENE VIRUSSEN IS BIJ ONS NATUURLIJK OBLIGATOIR.

In een tijdsbestek van zes tot acht maanden worden alle klonen twee keer gecontroleerd op de infectie met ORSV en CyMV. Door deze double check bieden wij onze klanten een hoogste mate aan zekerheid. Deze testen worden in Nederland uitgevoerd door de „NAKT“.

Scroll naar boven