HARK ORCHIDEEËN – BEDRIJFSLEIDING

De beste innovaties, technische oplossingen en systemen alleen helpen slechts gedeeltelijk. Wat men in een succesvol bedrijf vooral nodig heeft, is een competent en geëngageerd team.

Wij kunnen met trots beweren, dat wij zo’n team zijn!

Of het nu de bedrijfsleiding, afdelings- en teamleiding in het laboratorium, de verkoop, administratie of verzending is – alle sectoren werken hand in hand samen. Alleen zo kan ons bedrijf, dat hier in Lippstadt uit meer dan 500 medewerksters en medewerkers bestaat, wereldwijd zo succesvol ageren als opdrachtvermeerderaar van orchideeën.

Hark Orchideen - Anja Hark-Bormann

ANJA HARK-BORRMANN

Bedrijfsleiding

Anja Hark-Borrmann is van jongs af aan met ons bedrijf verbonden. Ze groeide hier in het ouderlijke bedrijf op en was al heel vroeg enthousiast over de activiteiten in de tuinbouw. Mevrouw Hark-Borrmann slaagde na het eindexamen voor een opleiding tot landbouwkundig technisch assistente en studeerde daarna succesvol tuinbouw (diploma: gediplomeerd ingenieur). Daarna nam mevrouw Hark-Borrmann leidende activiteiten op zich bij tuinbouwbedrijven in de Verenigde Staten en bij een onderzoeksinstituut in Midden-Duitsland. Na haar „leer- en gezellenjaren“ begon zij in 2008 bij ons bij de bedrijfsleiding. In deze tijd groeide o.a. de Fritz Hark Orchideen GmbH & Co. KG naar meer dan 800 medewerkers, breidde de onderzoek- en ontwikkelingsafdeling verder uit, professionaliseerde de laboratoriumkeuken en de bijzonder complexe productieplanning. In 2020 groeide haar verantwoording door de participatie in een van de werelds grootste jonge plantenbedrijven gevestigd in Nederland en Brazilië.

Hark Orchideen - Oliver Borrmann

OLIVER BORRMANN

Bedrijfsleiding

Oliver Borrmann groeide op in een tuinbouwbedrijf met meer dan 40.000 m2 en had daarmee zijn beroepswens praktisch in de wieg gelegd gekregen. Na zijn eindexamen en vervangende dienstplicht studeerde hij tuinbouw in Osnabrück en sloot zijn studie af als gediplomeerd ingenieur. Vervolgens volgde hij aanbiedingen voor leidinggevende taken in internationale tuinbouwbedrijven in het binnen- en buitenland. In 2008 zette meneer Borrmann zijn carrière voort bij ons in de bedrijfsleiding. Hij implementeerde innovatieve proces- en managementsystemen en richtte andere maatschappijen op in de Verenigde Staten en Nederland. Sinds begin 2020 is meneer Borrmann als vennoot medeverantwoordelijk voor een van de werelds grootste jonge plantenbedrijven.

HARK als Werkgever

Als modern familiebedrijf ligt het ons heel na aan het hart dat onze medewerkers zich bij ons goed voelen. Jarenlange, ervaren medewerkers zijn een belangrijke basis voor ons succes op de internationale markt. Wat wij als werkgever kunnen bieden, waar wij bijzondere waarde aan hechten en welke kennisgeving van vacatures actueel zijn, kunt u vinden in de sector “Carrière”!

Hark Orchideen

Met zekerheid meer groei.

Scroll naar boven